loading...
خــانــه عــطــر ایـــــــــــران
مهندس علم بيگي بازدید : 258 دوشنبه 20 آبان 1392 نظرات (0)


پدیده نور و رنگ همیشه برای بشر یک پدیده مسحور کننده و چه بسیار توجیه ناپذیر بوده است. رنگ به دلیل ویژگیهای خاص خود و به دلیل مرموز بودن درک و بیان چگونگی آن، تا مرز جادویی بودن، ذهن بشر را مشغول کرده است. هنوز هم کوشش می شود به وسیله خاصیت روانشناختی رنگها در ارتباط با انسان کمک گرفته شود.

امروزه، اشتیاق مردم در تطبیق رنگ در مورد پوشیدن لباس، تزئین خانه و غیره گسترش چشمگیری یافته. در صنعت بسته بندی، استفاده  از رنگ های مختلف بر تحریک احساسات مردم و جذب مشتری نقش بسزایی دارد. طراحی رنگ برای فرآیند بسته بندی بسیار مهم است. رنگ یک عنصر حیاتی است که می تواند در زیبا سازی و همچنین خلق تصویر با نام تجاری منحصربه فرد، نقش رقابتی ایفا کند.

همانطور که طراحی رایحه یک عطر توسط کارشناسان و متخصصان این رشته با دقت و ظرافت خاصی صورت می گیرد، به همان نسبت طراحی و رنگ شیشه و جعبه عطر نیز حایز اهمیت میباشد.

در این قسمت سعی شده تا رابطه نوع رایحه عطر با رنگ جعبه و مایع آن را بررسی کنیم.  رنگ عطرها معرف رایحه آنها نیز میباشد.

رنگهای قرمز، زرد، نارنجی، صورتی، قهوه ای، عنابی و در برخی موارد بنفش را رنگهای گرم می‌گویند. درحقیقت طول موج  نور قرمز بسیار به اشعه ماورا بنفش نزدیک است، که منشا انتقال گرماست. رنگ گرم خودنما است و احساسات را برمی‌انگیزد.
طیف سبز، آبی، آبی فیروزه ای و در برخی موارد بنفش جزو رنگهای سرد شناخته می‌شود. این رنگها همان تاثیر سرمازایی را دارد که نگاه کردن به تصویر آلاسکا، در بیننده به وجود می‌آورد. اثر این رنگها نقطه مقابل اثر رنگهای گرم است و فعالیت متابولیسم بدن را کند می‌کند.
شما با دانستن این مطالب می توانید با توجه به رنگ مایع یا جعبه عطر، به دمای عطر (سردی، گرمی و یا معتدل) و همچنین طعم (شیرین، تلخ و یا ترش) رایحه پی ببرید.

قرمز:
مهاجم و توجه برانگیز. عطرهایی که مایع یا رنگ جعبه آنها قرمز بوده نماد شور و هیجان، اغوا کننده و محرک، هوس انگیز و با اعتماد به نفس میباشد.رایحه این عطرها معمولا شیرین بوده و جزو رایحه های گرم دسته بندی میشود.

صورتی:
اگر قرمز را با سفید ترکیب کنیم رنگ صورتی خواهیم داشت که در واقع همان رنگ قرمزیست که از شدت آن کاسته شده و ملایم شده است. صورتی رنگ احساس است.
رایحه این عطرها معمولا شیرین، با لطافت و دلنشین، دوست داشتنی، دلپذیر و اشتها برانگیز بوده. گرم یا معتدل میباشند. این رنگ مناسب استفاده در عطر بانوان و سن زیر 30 سال بوده.


عنابی:
اگر قرمز را به میزان معینی با مشکی مخلوط کنیم رنگ عنابی (خرمایی) اشرافی مجللی خواهیم داشت.
رایحه جذاب، با شکوه و عمیق با طول موج بویایی وسیع و پر نوسان این عطرها گرم و شیرین و در برخی مواقع گس می باشد.


آبی:
رنگ آرامش و سکوت، نشانگر صلح و صداقت از خود گذشتگی و امید و آرزو، همچنین سنبل دریا و طراوت بوده باعث می شود تنش و اضطراب از بین برود. آبی همچنین رنگ نظافت و پاکیزگی است.
رایحه این عطرها خنک میباشد. حس تازگی، شادابی، تمیزی و القا کننده حس خنکی در روزهای گرم تابستان است.


آبی فیروزه ای:
رنگی که حس مصونیت را در انسان اضافه می کند رنگ و رایحه ای خنک، جوان و شاد که انسان ها را از التهاب و نگرانی ها آزاد می کند. آبی روشن، جوان و پرانرژی است و به همین دلیل برای تجسم ورزش مناسب است.
رایحه این نوع عطرها خنک، ملایم، شیرین یا ترش است.

آبی لاجوردی ( آبی سیر):
آبی سیر یا آبی سلطنتی نشانه وقار و تمول و رنگ شب است.
رایحه این عطرها خنک و در اکثر مواقع تند و گاهی تلخ و ترش هستند. این عطرها با گیرایی مرموزی  که دارند حس عمیق و آرامش بخشی را تداعی میکند.


زرد/ طلائی:
رنگ اخطار، ‌توجه و نیز شادمانی. رنگ درخشندگی، آفتاب و گل نرگس است. رنگ مجلل و با شکوه نشانه و سمبل تمول.
رایحه شیک، لوکس و مجلسی این نوع عطرها گرم و شیرین است.


سبز:
چراغ سبز طبیعت برقرار کننده حس توازن و آرامش است و حس امیدواری و زندگی را در ما جاری می کند، این رنگ همیشه همراه طبیعت است و احساسات انسان را تسکین می دهد. آرامش،‌ رنگ درختان و چمنزار است.
رایحه این نوع عطرها خنک و شیرین یا تلخ است. القا کننده سرزندگی، طراوت و شادابی طبیعت.


سبز روشن:
بهار و باروری را تداعی می‌کند. حس زندگی و تازگی را در انسان بیدار میکند.
رایحه لطیف این نوع عطرها ملایم و خنک میباشد. نماد شکوفایی طبیعت.


سبز تیره:
سبز سیر و نزدیک به یشمی سبزیست که با مشکی تلفیق شده و سکوت عمیق یک جنگل انبوه کاج را به یاد می‌آورد.
رایحه ژرف و پر رمز و راز این نوع عطرها تند، تلخ و خنک و در برخی موارد گس میباشد.


بنفش:
رنگ دل فریبی است که از دیرباز رنگ ملکه‌ها بوده است. بنفش در طبیعت کم‌ یاب است و بیشتر رنگ آتلیه و کارهای هنری است. بنفش رنگ رازگونه‌ای است. رنگی که شما را وادار به تفکر و تأمل و احترام نموده.
رایحه اشرافی و سنگین این نوع عطرها معمولا گرم و شیرین است.


بنفش روشن (یاسی):
این نوع بنفش با رنگ سفید مخلوط شده و از شدت رنگ آن کاسته شده. رنگ معصومیت، صداقت و پاکیست.
رایحه لطیف این نوع عطرها ملایم و شیرین بوده. هر زایقه بویایی را به سمت خود جذب می کند.


بنفش تیره:
از ترکیب رنگ بنفش و مقدار معینی مشکی بنفش تیره بدست می آید.
رایحه تند،گرم، با وقار و فاخر این نوع عطرها با رد بوی عمیقی که از خود به جای میگذارند شما را به ژرفای یک دنیای پر رمز و راز سوق میدهد.


نارنجی:
رنگ شادی، جوانی، حرکت و سرزندگی است که حس شوخ طبعی را در انسان زنده می کند و ضد افسردگی می باشد.
رایحه این نوع عطرها  بر حسب تنالیته رنگی تیره تا روشن میتوانند گرم، معتدل و یا خنک باشند. شور و هیجانی که این نوع عطرها دارند باعث القا حس انرژی و تحرک میشوند.


قهوه ای:
قهوه‌ای چون خاک غنی و بارور است و افسردگی رنگهای پاییزی را منتقل می‌کند. رنگ مسئولیت و تعهد، حمایت کننده و حاکی رنگ گرم و وسوسه انگیز است.
رایحه قوی و محسور کننده این نوع عطرها با کشش و جاذبه ای که دارند شما را تحت تاثیر خود قرار میدهند. ویژگی رایحه این نوع عطرها تند، گرم، تلخ و یا شیرین است.


سفید:
سمبل پاکی، پاک‌دامنی، ‌بی‌گناهی و صلح است. رنگ ناب و آرامش دهنده است.
رنگ سفید زمینه بویایی را فراهم می آورد که نقش بستن هر نوع رایحه ای روی آن امکان پذیر است.
این رنگ که در اکثر عطرها به عنوان رنگ زمینه انتخاب می شود، می تواند با یک اشاره رنگی مثل فونت یا یک حاله رنگی بیانگر نوع رایحه عطر باشد.
رایحه این نوع عطرها در حالت عادی معتدل و متعادل می باشد.
استفاده رنگهایی همچون قرمز،خاکستری/نقره ای، مشکی و طلائی روی زمینه سفید عطرها بیشتر به کار گرفته می شود. اگرچه این رنگ یک رنگ خنثی است ولی هیچگاه اثر کمکی آن را نادیده نمیتوان گرفت.



Gianfranco Ferre In The Mood For Love for women
شاید این عطر مثال جالبی در مورد عطرها با زمینه رنگی سفید باشد. رایحه این عطر رایحه معتدلی است که گرایشی نسبی به سمت خنکی دارد. وجود نمونه های گلدار و همچنین  پرتغال تلخ، تضاد محسوسی بین شیرینی و ترشی ایجاد کرده. و در نتیجه برای طعم این عطر تعریف مطلقی نمی توان ارائه کرد.
برای تحلیل رابطه رنگ و رایحه این عطر شاید بتوان چنین گفت: رنگ سفید زمینه ساز متعادل و معتدل بودن این عطر، حاله قرمز رنگ و فونت قرمز استفاده شده در اسم عطر القا کننده گرما و شیرینی رایحه و همچنین فونت خاکستری/ نقره ای ترشی و تلخی عطر را معرفی می کند.


خاكستری/ نقره ای:
خاکستری حاصل ترکیب دو رنگ سیاه و سفید است و می توان آن را رنگ سایه نامید. پذيراي افكار جديد است و بين ضمير خودآگاه و ناخودآگاه ارتباط برقرار مي‌كند.
رنگ نقره ای براي معرفي كالاهاي خيلي جديد و هنري استفاده مي‌شود. اين رنگ سرعت و شايستگي را نشان مي‌دهد و نويد دهنده‌ي تكنولوژي و پيشرفت‌هاي علمي است.
خاکستری/ نقره ای نیز مانند سفید جزو رنگهای کمکی است که پذیرای هر تم بویایی میباشد.



سياه:
اين رنگ برخلاف عقيده همگان رنگ نوميدی و عزا نيست بلكه نشانه خوش ذوقی و ظرافت طبع است. همچنین با ثروت و زیبایی نیز مرتبط است. مرموز، ژرف، عمیق و هیجان انگیز از مشخصه های این رنگ است.
بعد از رنگ سفید گسترده ترین زمینه بویایی به رنگ مشکی تعلق دارد و به جرات می توان گفت قوی ترین و جذابترین بیس بویایی متعلق به عطرهایست که دارای جعبه یا شیشه مشکی میباشند.

در اینجا این گروه را به دو زیر مجموعه تقسیم می کنیم:

دسته اول:
عطرهایی که در آنها از پسوند یا پیشوند نام آشنای نویر استفاده شده است. واژه فرانسوی نویر به معنای لغوی تاریک میباشد که از محبوبیت خاصی برخوردار میباشند. رایحه سنگین و غلیظ این نوع عطرها با توجه به عمیق بودن و ژرف بودن رایحه شان ماهیت بویایی گرم و تندی را از خود نشان می هند. عطرهای نویر معمولا به سمت گروه بویایی شرقی گرایش دارند.


دسته دوم:
عطرهایی که اسمشان فاقد کلمه نویر میباشد. این نوع عطرها با توجه به شخصیت محکم و پر ثباتی که از نظر بویایی از خود نشان میدهند القا کننده رایحه ای از تمام نتهای بویایی هستند. گویی دنیای پر رمز و رازی از عمیق ترین و ژرف ترین رایحه ها در برابر شماست.
رایحه این نوع عطرها معتدل به سمت گرمی و معمولا معطر و تند میباشند.

شایان ذکر است همانطوری که در هنر هیچ تعریف و تحلیل مطلقی وجود ندارد و به تکرار دیده شده است چه بسا آثار هنری خارج از چهار چوب و قواعد و کلیشه ها دارای اثرات قوی بودند.
در مطلب فوق سعی شده با توجه به مبانی رنگ شناسی و استفاده آن در صنعت بسته بندی رابطه رنگ و رایحه را به صورت نسبی تشریح کنیم.


مهندس علم بيگي بازدید : 287 یکشنبه 19 آبان 1392 نظرات (0)


هرکسی دارای یک بوی خوش است که فقط به او تعلق دارد که تقریبا این چرخه بو به اندازه طول یک آرنج از بدن است.

هیچ کس نباید از عطر شما آگاهی پیدا کند مگر اینکه او در یک قدمی شما باشد. عطر باید یک پیام ظریف و شخصی را از جانب شما به سمت کسانی برساند که با آنها در تماس هستید. برای تاثیرگذاری طولانی مدت، عطر باید بر روی تمام بدن بنشیند که فنداسیون عطر را ایجاد می کند.

تعداد زیادی از شما بسیار مشتاق هستید که در خصوص ادکلن های بادوام که بهترین ماندگاری را دارند چیزهایی را بدانید.

در عین حال صادقانه به شما می گویم که اغلب ادکلن های دارای ماندگاری طولانی (عطرهای دارای دوام طولانی که تمایل به قوی بودن دارند، ) همگی آنها واقعا برای استفاده خوشایند نیستند و تهوع آور بودن و سردردهای گاه و بیگاه را ایجاد می کنند.

چون تصفیه نشده به روی پوست شما باقی می مانند !!!!!!!

اغلب ما بیش از حد بر اهمیت ماندگاری پا فشاری می کنیم و بی توجه به پالایش عطر!!!،( فعل و انفعالاتی که در نتیجه مکانیسم شیمیایی پوست بدن و تعریق آن با تبخیر الکل عطر و عنصر اصلی عطر و در نهایت عمل کردن ثابت کننده های عطر می باشد ) که در نتیجه تعادل و هارمونی عناصر و پختگی عطر روی پوست را به همراه دارند تاکید نمی کنیم.

حقیقت این است که هر شخصی می خواهد ادکلنی را بخرد که خیلی بادوام باشد. ما تحت تاثیر این نکته هستیم که اگر یک ادکلن به مدت طولانی ماندگاری داشته باشد، معنایش برای مردان احترام بیشتر و برای زنان جلب توجه بیشتر می باشد! این امر واقعا درست نمی باشد.

ما گاهی اوقات بعد از استفاده از عطر آن را احساس نمی کنیم، این امر واقعا یک مکانیزم دفاعی نیست و سیسم بویایی ما سرکوب می شود. این امر بدان معنا نیست که این رایحه برای دیگران قابل لمس نیست.

دوام پذیری و شدت می تواند به صورت متقابل منحصر به فرد و اختصاصی باشد اگرچه دوام پذیری گاهی اوقات به صورت یک معیار سنجش از دوام کلی یک عطر در نظر گرفته می شود.
آنچه ما تشخیص نمی دهیم این است که ادکلن های تند دارای نیاز ضروری برای ما می باشد تا به میزان کافی جلب توجه نماییم. معمولا آنها یک تاثیر منفی بر جای می گذارند زیرا آنها بسیار تند هستند.

اما این امر چیزی نیست که بتوان آن را به دیگران آموخت. شما وقتی بیشتر از 5 بار Joop را به پوست خود اسپری می کنید متوجه منظورم خواهید شد و خانمی که در کنار شما نشسته گیــــــج خواهد شد.

آیا شما زمانی که عطر دلخواه خود را وقتی که صبح می خواهید از خانه خارج شوید استفاده می کنید و تا موقع ناهار از بین می رود، دوست دارید یا از آن متنفر می شوید؟
و یا اگر بخواهید برای دو مناسبت مختلف در طول روز از دو عطر مختلف استفاده کنیدچطور ؟ و رایحه عطر اول 24 ساعت روی پوست شما باقی بماند !!!

این مطالب صرفا یک تجربه شخصی نیست ، اگر دقت کرده باشید عطرهای جدید و امروزی به سوی ماندگاری کم تمایل دارند و دیگر خبری از ماندگاریهای طولانی مدت نیست.

چرا ؟؟؟؟؟

آیا دلیلش سیاست کمپانی های سازنده است که میخواهند شما را به استفاده بیشتر از عطر تشویق کنند تا در مدت زمان کوتاهتری عطر خریداری کنید؟ شاید!!!!!

اما واقعیت قضیه فرهنگ استفاده از عطر است که به سمت تعدد استفاده عطرهای مختلف در طول یک روز در حرکت است.


مهندس علم بيگي بازدید : 339 شنبه 18 آبان 1392 نظرات (0)


زمان خرید عطر:


اوّل صبح، بهترین زمان خرید عطر است؛ زیرا شامّه قوی تر است و تشخیص بوها آسان تر. وقتی قصد خرید عطر دارید، پیش از خروج از خانه به خود عطر نزنید تا بتوانید بوی عطرهای متفاوت را تمیز دهید.

دنبال اسم نباشید: عطری را انتخاب کنید که خودتان بویش را بپسندید. به تبلیغات تجاری و حرف دیگران گوش ندهید. نام عطری که سر زبان ها بیفتد و معروف شود بسیاری از آقایان و خانم ها را به دنبال خود می کشاند، در حالی که برای بیشتر آنها مناسب نیست.

آزمایش عطر:

انتخاب عطر به حسّ بویایی و بدن شما بستگی دارد. بوی واقعی عطر وقتی احساس می شود که با گرمای بدنتان تماس یابد. پس پیش از خرید حتما ابتدا عطر مورد نظرتان را امتحان کنید. برای این کار کمی عطر به مچ دستتان بزنید و صبر کنید تا خشک شود، بعد آن را بو کنید. حتّی اگر همان موقع شما را تحت تاثیر قرار داد فورا اقدام به خرید نکنید. بگذارید نیم ساعت بگذرد؛ اگر بو از بین رفت،عطر مناسبی نیست. عطر خوب باید دست کم ۴ تا ۵ ساعت دوام بیاورد. شما برای گذراندن این نیم ساعت یا یک ساعت می توانید از مغازه ی عطر فروشی بیرون رفته و به ادامه ی کارتان پبردازید تا این زمان طی شود. اگر بوی عطر مورد نظرتان باقی ماند، آن وقت برگردید و آن را خریداری نمایید. اگر در حین آزمایش و انتخاب، ۶ – ۵ مدل عطر را استعمال کردید؛ از آزمایش عطرهای بعدی خجالت نکشید و عطرهای بیشتری را از فروشنده جهت تست بخواهید. این امر باعث می شود تا شما عطر مورد نظر خود را بهتر و بهتر پیدا کنید.

اندازه ی عطر:

درست است که عطر در اندازه های بزرگ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است، امّا بهتر است عطری را که برای اوّلین بار برگزیده اید در اندازه ی کوچک و به اصطلاح اندازه ی آزمایشی بخرید. اگر از مصرف آن راضی بودید می توانید دفعه ی بعد اندازه ی بزرگ آن را بخرید.

اوّل صبح، بهترین زمان خرید عطر است؛ زیرا شامّه قوی تر است و تشخیص بوها آسان تر. وقتی قصد خرید عطر دارید، پیش از خروج از خانه به خود عطر نزنید تا بتوانید بوی عطرهای متفاوت را تمیز دهید.

اشتباه بزرگ:

یکی از معمول ترین اشتباه ها این است که شما از بوی عطر کسی خوشتان بیاید و بدون درنگ آن را بخرید! ممکن است که شما از آن عطر خوشتان آمده باشد، امّا باید دید که آیا آن عطر هم از شما خوشش آمده است یا نه؟! در ضمن، همیشه گران ترین عطر؛بهترین عطر نیست. چه بسا عطرهای ارزان تری که دوام بیشتر و بوی خوش تری دارند.

استفاده ی درست:

هنگام استفاده از عطر باید به چهار نکته توجّه داشته باشید:

اوّل اینکه عطر وقتی با پوست بدن تماس یابد، بویش منتشر می شود.

دوّم اینکه عطر باید در ظرفی مناسب و در بسته نگهداری شود تا بویش حفظ شود و پس از استفاده از آن، درش محکم بسته شود.

سوّم اینکه بینی شما بعد از مدّتی به بوی عطرتان عادت می کند و در برابر آن مقاوم می شود. باید این نکته ی مهم را به خاطر بسپارید که برای دیگران این طور نیست و آنها بوی عطر شما را همان طور که هست حس می کنند؛ پس در مصرف عطر زیاده روی نکنید و با آن دوش نگیرید!

چهارم اینکه عطر را به نقاطی از بدن مانند زیر بغل ها نزنید، زیرا آن با تعرّق بدن مخلوط شده و بوی نامناسبی را از شما متصاعد خواهد کرد. برای زیر بغل ها می توانید از مام استفاده کنید.

عطر جدید:

اگر حال و روحیه ی خوشی ندارید، خرید یک عطر جدید مثل خرید یک لباس نو ممکن است در بهبود روحیه ی شما مؤثّر باشد.

با عطر دوش نگیرید!

از مصرف زیاد عطر خودداری کنید. عطر را فقط در نقاطی که بوی خوش را منتشر می کنند بزنید. در این صورت دیگران حس می کنند بوی خوش از خود بدن شما متصاعد می شود. این نقاط شامل مچ دست ها، روی شقیقه ها، آرنج ها در محلّ خم شدن دست، کف دستها و زیر زانوهاست. به نقاطی مانند پشت گوش ها و زیر بغل ها عطر نزنید.

مهندس علم بيگي بازدید : 377 پنجشنبه 16 آبان 1392 نظرات (0)

فصل 7 - آروماتراپی  یا رایحه درمانی در خانه

استفاده از روغن ها فقط جهت مراقبت از پوست نیست بلکه می توان از آنها به عنوان عطرطبیعی که در بهبود خلق و خوی افراد، راندن انرژی های منفی، کمک به استراحت افراد و نیز جذب انرژی های مثبت کمک میکند، استفاده کرد. حتی ممکن است باعث ایجاد حس فریبنده، مرموز، اعتماد به نفس و یا حس خوب کاملا زنانه ای در شما شوند.

دستور العمل های ارائه شده زیر ساده و قابل انجام است. این بستگی به انتخاب شما دارد که از کدام یک از دستورات  برای ساخت عطر خود پیروی می کنید.

در ابتدا شما نیاز به رایحه پایه دارید. می توانید از الکل و یا یک روغن حامل استفاده کنید. (اما بهترین پایه مخلوطی از این دو با هم است). بهترین نوع الکلی که می توانید استفاده کنید الکل بی بوست. ترکیب این الکل با جوجوبا باعث می شود تا عطر شما عمر طولانی تری داشته باشد.
با توجه به این موضوع که جوجوبا یک روغن حامل گران و در ایران نایاب است می توانیم از روغن هسته بادام ویا روغن هسته زرد آلو استفاده کنیم.

لوازم مورد نیاز برای ساخت عطر آروماتراپی:

1. قاشق های اندازه گیری
2. قیف کوچک
3. بطری های رنگی کوچک
4. قطره چکان

حالا دستورالعمل ساخت عطر آروماتراپی:

1. مرحله اول، 1 قاشق چای خوری روغن حامل (جوجوبا، هسته بادام یا زردآلو) و1 قاشق چای خوری الکل را با قیف در بطری ریخته.

2. مرحله بعد، اضافه کردن اسانس به انتخاب خود است. توجه داشته باشید که اسانس را قطره قطره اضافه کنید نه یکجا. ( دستور العمل ساخت اسانس نیز در ادامه گفته خواهد شد)

3. پس از افزودن هر قطره از اسانس به بقیه مخلوط، بطری باید تکان داده شود.

4. پس از اضافه کردن آخرین قطره از اسانس و تکان دادن بطری، باید آن را در یک محل تاریک و خنک به مدت 12 روز یا بیشتر نگداری کنید. توجه داشته باشید در این مدت حداقل روزی 3 بار بطری را تکان دهید. ( درب بطری باید محکم بسته شود)

5. پس از 12 روز شما می توانید از عطر آروماتراپی که خود ساخته اید لذت ببرید.

اولین دستور العمل
این دستور العمل به طور خاص برای آن دسته از زنانی که ممکن است از اعصاب و استرس رنج می برند مفید باشد، وکمکی برای حس آرامش باشد.

4 قطره یاس
2 قطره لیمو
1 قطره نعناع هندی

دستور العمل های زیر برای کمک به تمرکز، امنیت و ایجاد آرامش در شما موثر است.

الف. ایجاد تمرکز

4 قطره چوب سدر
2 قطره سیج
1 قطره گریپ فروت
2 قطره ماندارین

ب. حفظ آرامش

2 قطره گریپ فروت
2 قطره نعنا

ج. خواب راحت

2 قطره ترنج
3 قطره بابونه
2 قطره مرزنجوش
4 قطره اسطو خودوس

د. آرامش بخش

3 قطره اسطوخودوس
3 قطره بهارنارنج
2 قطره نعناع

دستور العمل های بعدی ما در بالا بردن احساس تندرستی کمک خواهد کرد. همچنین این عطر کمک خواهد کرد که همواره آرامش خیال و دلی آرام داشته باشید.

الف. ایجاد تحرک (مناسب برای استفاده قبل از تمرینات ورزشی)

3 قطره یاس
3 قطره بهارنارنج
4 قطره نارنج

ب. غلبه بر هیجان و استرس

1 قطره سیج
3 قطره نعناع هندی
2 قطره رز
4 قطره چوب بلسان بنفش

ج. مهربانی و عطوفت

2 قطره شکوفه درخت لیمو
3 قطره آهک
2 قطره بهارنارنج
3 قطره صندل

د. شوق و شور

4 قطره عسل
2 قطره رز
2 قطره یاسمن

حال که چند دستور العمل برای ساخت عطر آروماتراپی خود دارید، بهتر است مواد و لوازم این کار را تهیه کنید و شروع به ساخت عطر خود کنید.


فصل 8 - برخی از دستور العمل های ساده  برای ساخت عطر در خانه

در این فصل ما تعدادی از دستور العمل های مختلف را که نه تنها برای ساخت عطرمناسب است بلکه برای اسپری بدن و کلن نیز کاربرد دارد و می توانید در خانه آنها را تهیه کنید، ارائه می کنیم.

اولین دستور ما، ساده ترین دستورالعملی است که جهت مراقبت از پوست نیزبه راحتی میتوانید در خانه انجام دهید.

مواد تشکیل دهنده ای که نیاز دارید عبارتند از:

الف. 2 فنجان آب
ب. 2 فنجان شکوفه های تازه گل خرد شده (ممکن است بخواهید از گل اسطو خودوس، یاس بنفش، شکوفه پرتقال، نارنج و یا پیچ امین الدوله استفاده کنید).

نحوه تهیه عطر:

1. در یک کاسه، یک تور قرار دهید (مطمئن شوید که لبه های پارچه از اطراف کاسه آویزان باشند). یک فنجان از شکوفه های گل (به انتخاب خود) را داخل تور ریخته و بر روی آن آب بریزد به نحوی که به طور کامل سطح شما را پوشش دهد. بر روی کاسه نیز دربی قرار دهید.

2. اجازه دهید شکوفه و آب یک شب در کاسه بمانند. روز بعد در کاسه را برداشته و تور را از لبه کاسه برداشته، به آرامی فشار دهید. این آب معطر را در یک قابلمه کوچک حرارت داده تا زمانی که جوش آید. اجازه دهید این مایع که همان عطر شماست سرد شده و سپس آن را در بطری کوچک دربسته نگه دارید. عمر این عطر حدود 1 ماه می باشد.

دستور العمل های آسان زیر به عنوان  دستور العمل اساسی جهت ساخت عطرهایی که کمی معطرتر از موارد ذکر شده بالا میباشند ارائه می گردد.

مواد لازم:

4 قطره صندل
4 قطره مشک
3 قطره کندر
2 قاشق چای خوری روغن جوجوبا (روغن حامل در هنگام استفاده از اسانس یا عطر در عطر سازی مورد استفاده قرار گیرد).

طرز تهیه:

1. تمامی مواد تشکیل دهنده را باهم در یک بطری ریخته و به خوبی تکان دهید.
2. آنها را در یک بطری تیره رنگ ریخته و به مدت 12 ساعت نگه دارید.
3. مرحله آخر نگهداری این مواد در جای خشک و خنک میباشد.

دستور ساده بعدی نیز برای ساخت عطر طبق مباحث قبلی ذکر شده با استفاده از روغن عطر، آب و الکل تهیه می گردد.

مواد لازم:

 2 فنجان آب مقطر
 3 قاشق غذاخوری الکل
 5 قطره اسطو خودوس عادی
10 قطره بابونه
10 قطره سنبل الطیب

طرز تهیه:

1. تمام این مواد تشکیل دهنده را در یک بطری با هم مخلوط کرده و به خوبی بطری را تکان دهید.
2. مخلوط را طبق دستورات قبلی به مدت 12 ساعت یا بیشتر در بطری تیره رنگ نگهداری کنید.
3. بعد از 12 ساعت توصیه می شود برای استفاده از عطر، بطری را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


دستور بعدی که ارائه می دهیم در واقع کلن است و مواد تشکیل دهنده اصلی آن لیمو می باشد.

مواد لازم:

1 فنجان آب مقطر
1 فنجان کلم
3 قطره لیمو
10 قطره اسطو خودوس
10 قطره آهک

طرز تهیه:

1. روغن های ضروری را با الکل در یک بطری ریخته و به خوبی تکان دهید.
2. به مدت 3 هفته این محلول را در بطری نگه دارید.
3. پس از 3 هفته، آب مقطر را اضافه کرده و یک هفته دیگر نیز زمان دهید تا در بطری بماند.
4. خیلی مهم است که در طول این چهار هفته بطری را روزی یک بار تکان دهید.
5. پس از 4 هفته، شما می توانید این مخلوط را در بطری های تیره در جای خنک و تاریک ذخیره کنید.

دستور نهایی ارائه شده در زیر که از مرکبات تهیه شده به عنوان بادی اسپلش استفاده می شود.

مواد لازم:

2 فنجان آب مقطر
3 قاشق غذا خوری الکل
پوست لیمو و پرتقال 1 قاشق غذا خوری (که باید بطور ظریفی ریز یا خرد شده باشد)
5 قطره لیمو
10 قطره ماندارین
10 قطره نارنج

طرز تهیه:

1. پوست لیمو و پرتقال را با الکل مخلوط کرده و در یک شیشه به مدت 1 هفته قرار دهید.
2. پس از یک هفته، اسانس و آب مقطر را به مایع اضافه کنید.
3. اجازه دهید این مخلوط بیشتر از 2 هفته در شیشه بماند. در این مدت روزی یک بار شیشه را به خوبی تکان دهید.
4. بعد از این مدت محلول را در بطری تیره و در جای خنک و تیره نگهدارید.
همانطور که می بینید ساخت عطر، کلن و یا اسپری بدن ساده است.

مهندس علم بيگي بازدید : 609 چهارشنبه 15 آبان 1392 نظرات (0)



چند قدم ساده در مورد چگونگی ساخت عطر خود



فصل 1 - مقدمه
فصل 2 - تاریخچه عطر
فصل 3 - چگونه می توانم عطر خود را بسازم؟
فصل 4 - چگونه برای ساخت عطر خود اقدام کنید
فصل 5 - چه لوازمی نیاز دارید و از کجا تهیه کنید؟
فصل 6 - چگونه می توان عطر خود را در خانه ساخت؟
فصل 7 - آروماتراپی  یا رایحه درمانی در خانه
فصل 8 - برخی از دستور العمل های ساده  برای ساخت عطر در خانه


فصل 1 – مقدمه

چرا زنان عاشق عطر هستند ومردان عاشق ماشین؟ برخی از محققان بر این باورند که دلیل علاقه خانم ها به عطر بخاطر فرومون تولید شده از بدن آنها میباشد. در اغلب موارد، عطر یا بوی خاصی باعث افزایش تولید فرومون بدن خانمها می شود.
در مطالعات انجام شده، نزدیک به 80٪ از زنان حداقل یک بار در سال عطر میخرند.
بسیاری از زنان به شما خواهند گفت که دلیل آنها برای خرید یک عطر خاص برای خود این است که احساس بهتری نسبت به خود پیدا میکنند. همچنین باعث می شود آنها احساس زنانه تری داشته باشند.
نه تنها بو باعث می شود که یک زن احساس خوبی در مورد خود داشته باشد، بلکه احساس جذاب بودن نیز میکند.

در این مقاله، ما به دنبال راهی هستیم تا شما عطر خود را بسازید.


فصل 2 - تاریخچه عطر

استفاده مردم از عطر به قرنها پیش برمیگردد. شواهد به دست آمده از یافته های باستان شناسی و متون نوشته شده توسط اجداد ما، نحوه و چگونگی استفاده از رایحه را نشان داده. گلها و گیاهان معطر به منظور پرستش خدایان وانجام مراسم مذهبی کاربرد داشته.
آشوری ها و مصری ها از روغن های معطر استفاده می کردند.
یونانیان از عطر در مراسم مذهبی ونیز برای اهداف شخصی استفاده می کردند.
با این حال، بعد از سقوط امپراتوری روم، استفاده شخصی از عطر کاهش یافت. در طول قرون وسطی، در اروپا عطر تنها در کلیساها برای مراسم مذهبی و برای پوشش دادن بوی ناشی از بسیاری از بیماری هایی که در آن زمان افزون گردید مورد استفاده قرار گرفت.
در آغاز قرن 13 هنگامی که تجارت با شرق آغاز شد، گل های عجیب و غریب، گیاهان، ادویه جات و ترشی جات در سراسر اروپا به آسانی در دسترس عموم قرار گرفت و به سرعت مرکز تجارت عطر شد.
در اواخر قرن 18، عطرِ مواد مصنوعی تولید شد و این آغاز صنعت عطر در عصر مدرن بود.


فصل 3 - چگونه می توانم عطر خود را بسازم؟

هر عطری که می خرید و یا استفاده می کنید از ترکیب شیمیایی روغن های معطر، عطر مخلوط، تثبیت کننده و حلال ساخته شده  که تولید بوی دلپذیر و جذابی میکنند.
ترکیب هر عطر، با روغن های عطر پایه که به صورت طبیعی، حیوانی و یا مصنوعی هستند شروع می شود، سپس حلال سبک اضافه میگردد. متاسفانه روغن عطر چه به صورت خالص باشد یا رقیق نشده، می تواند باعث آسیب رساندن به پوست و یا ایجاد واکنش و حساسیت پوستی شود، بنابراین لازم است حلال به آن اضافه شود تا از آسیب رساندن جلوگیری کند. شایع ترین حلال مورد استفاده در ساخت عطر اتانول است.

گیاهان (گل و شکوفه) از قدیمی ترین منابع برای به دست آوردن ترکیبات روغن معطر میباشند. اما دیگر قسمت های گیاه، نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد، مثل برگ، شاخه، ریشه، پیاز، دانه، میوه، چوب، صمغ.
منبع حیوانی برای ساخت عطر به طور معمول مشک میباشد که  آن را از دوگونه گوزن آسیایی Civets (به عنوان مشک)، و همچنین Ambergis (یک ترکیب چرب) به دست می آورند. برخی از سازندگان عطر نیز ممکن است ازهر دوگونه در تولید عطر خود استفاده کنند.
روغن های معطر مصنوعی را از طریق سنتز آلی از چندین ترکیب شیمیایی که در تولید لینالول، کومارین و ترپن ها استفاده می شود بدست می آورند.
متاسفانه اگر عطر به درستی نگهداری و ذخیره نشود، ترکیبات آن پس از مدتی ، شروع به خراب شدن و از دست دادن قدرت خود می شوند. بنابراین مهم است که در ظروف محکم، به دور از نور و گرما، و همچنین به دور از اکسیژن و سایر مواد آلی نگهداری شود. برای به دست آوردن نتایج، بهترین مکان در یخچال در دمای بین 3 و 7 درجه سانتیگراد می باشد.


فصل 4 - چگونه برای ساخت عطر خود اقدام کنید

در مرحله اول، شما نیاز به در نظر گرفتن این موضوع دارید که چه نوع عطری میخواهید؟ ادکلن؟
ثانیا، شما نیاز به انتخاب بوی عطر دارید؟ آیا می خواهید ملایم باشد یا تند، شیرین، زنانه، مردانه یا مشترک ؟
حالا شما با پاسخ دادن به سوالات فوق نیاز به جمع آوری لیستی از مواد تشکیل دهنده ای که میخواهید در کار خود از آنها استفاده کنید دارید.
لازم به یادآوری است که عطر سازی یک هنر است، و تخیل و حس بویایی شما برای غلبه بر کمبود دانش و تجربه، شما را کمک خواهد کرد.
در رابطه با عطر سازی 3 نوع مواد تشکیل دهنده کلیدی نیاز دارید که برای مراقبت از پوست ضروریست:

1. روغن های ضروری (که از گیاهان مختلف استخراج شده است (ارگانیک یا غیر ارگانیک))
2. روغن دانه
3. آب

همچنین، نکته دیگری که باید در رابطه با روغن های به کار رفته در عطر بدانیم، این است که 3 نوع مختلف از روغن وجود دارد که در نهایت منجر به تاثیر بوی عطر در طول زمان میباشد.
1. روغن (رایحه) پایه - این عطر و بویی است که بر روی پوست به مدت طولانی تری باقی می ماند و معمولا به این دلیل آن را به مخلوط اضافه میکنند.
2. روغن (رایحه) میانی - بوی عطر کاملا تحت تاثیر این رایحه قرار دارد.
3. روغن (رایحه) اولیه – معمولا این رایحه بعد از اسپری شدن عطر بر روی پوست مشهود است و ماندگاری بالایی ندارد.

بسیار مهم است زمانی که در حال ساخت عطر هستید مطابق دستور بالا عصاره هایی که استفاده می کنید به میزان معین (معمولا مقدار مساوی) ترکیب شوند.

در این قسمت لیستی از روغن هایی که به راحتی می توانید تهیه کنید و به شما در تولید عطر رویایی تان کمک خواهد کرد تهیه شده.

1. رایحه پایه : صندل، وانیل، دارچین، خزه، گل سنگ، سرخس.
2. رایحه میانی : برگ لیمو، گل شمعدانی، بهار نارنج.
3. رایحه اولیه : ارکیده، گل رز، ترنج، اسطوخودوس، لیمو، لیمو ترش.


فصل 5 – چه لوازمی نیاز دارید و از کجا تهیه کنید؟

حالا که تصمیم به ساخت عطر برای خود دارید چند نکته را باید در نظر بگیرید!

1. در اولین قدم، شما نیاز به انتخاب یک فرمول یا دستورالعمل دارید. دلیل انتخاب فرمول یا دستور العمل از این روست که به شما در تولید عطر بسیار کمک میکند. مثل دستورالعملی که برای ساخت یک غذای خوب مورد استفاده قرار می گیرد.
بسیار مهم است که تصمیم  بگیرید چه نوع عطری می خواهید و پس از تهیه یک دستور خاص، عطر خود را تولید کنید.

2. قدم دوم، شما نیاز به اسانس و عطری دارید که در دسترس باشد. همانطور که این مواد تشکیل دهنده در ساخت عطر اهمیت دارند بسیار مهمتر است آنهایی را که کیفیت بهتری دارند انتخاب کنید. هرچقدر روغن با کیفیت تری استفاده کنید، کیفیت محصول نهایی نیز بهتر خواهد بود.
همچنین مهم است که در مورد یادگیری و درک خطرات بهداشتی که با اسانس و عطر همراه است بدانید چون برخی از فرمولاسیون یا دستور العمل ها می توانند باعث بروز برخی مشکلات در سلامتی شود.

3. قدم سوم، هر عطر امروز به تنهایی ساخته نمی شود، بلکه از الکل به عنوان حلال اولیه نیز استفاده می شود (حلال کمک می کند تا ازقدرت روغن کاسته شود).

4. قدم چهارم استفاده از لوازم مناسب جهت اندازه گیری، مخلوط کردن و نگهداری محصول میباشد.
میتوانید از ظروف آشپزخانه خود برای اندازه گیری روغن های عطر، الکل، حلال و مخلوط کردن آنها و نیز نگهداری آن استفاده کنید.(قیف، شیشه، بطری)

5. تثبیت کننده با سایر مواد تشکیل دهنده به منظور کاهش میزان تبخیر عطر یا اسانس استفاده می شود. خوب است بدانید تنها مقدار کمی از مواد تثبیت کننده در تهیه عطر مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل ممکن است عطر سریعتر قدرت خود را از دست بدهد.


فصل 6 - چگونه می توان عطر خود را در خانه ساخت؟

همانگونه که در مباحث قبل اشاره شد مواد اصلی تشکیل دهنده در ساخت عطر 3 مورد میباشند که عبارتند از:

1 . روغن های ضروری
2. آب
3. الکل

بسیاری از این آیتم ها را می توان از یک فروشگاه تخصصی، و عطاری ( داروهای گیاهی) به دست آورد.
همچنین شما نیاز به کاسه بزرگ (برای مخلوط کردن تمام مواد تشکیل دهنده با هم)، قاشق و برخی از فنجان های اندازه گیری و ظرفی برای نگهداری عطر دارید.

چند دستور العمل ساده:

1. دستور العمل عمومی
در این روش، شما نیاز به مقداری آب و شکوفه های گل خرد شده دارید. (در صورتی که شکوفه در دسترس نیست میتوانید از یاس یا اسطو خودوس عادی استفاده کنید).
شکوفه های گل را در یک کاسه ریخته و مقداری آب هم اضافه کنید. سپس آنها را به مدت یک شبانه روز داخل ظرف در بسته نگه داشته، روز بعد، میتوانید این محلول را داخل بطری های کوچک قرار داده و در هوا یا بر روی پوست خود اسپری کنید.

2. دستورالعمل شگفت انگیز
برای این کار، شما نیاز به آب مقطر، آب کلم، علف چای، سرو و رزماری دارید (که همه آنها از روغن های ضروری هستند). سپس باید آنها را با هم مخلوط کرده و به مدت یک شبانه روز نگهداری کنید.
پس از یک دوره 12 ساعته یا بیشتر، محلول بدست آمده را می توان در یک بطری تیره قرار داد و از آن به صورت اسپری بر روی پوست استفاده کرد. بطری تیره طراوت و تازگی عطر شما را تا زمان اسپری شدن حفظ میکند.

3. دستور العمل زمزمه باران
مطابق این دستور شما بازهم نیاز به آب مقطر، مقداری ودکا، صندل، ترنج و اسانس (که می تواند به عنوان روغن های عطر خریداری شود) نیاز دارید.
این مواد باید با هم به هم زده و سپس به مدت یک شبانه روز در یک ظرف در بسته نگهداری و ذخیره شوند. روز بعد می توانید آن ها را به یک بطری تیره رنگ منتقل کنید. این عطر باید در جای خنک و خشک نگهداری شود.

سه عطر بالا به طور معمول برای حدود یک ماه بو و رایحه خود را حفظ میکنند. برای اینکه عطر ماندگاری بیشتری داشته باشد باید چیز بهتری تولید کنید!

برای این منظوربهتر است مطابق این دستور روغن های عطر مانند چوب صندل، چوب سدر، ترنج، آب کلم و مقدار کمی وانیل را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف شیشه ای به مدت یک هفته در جای خنک نگهداری کنید. بعد از این مدت، می توانید این محلول را به بطری های عطر کوچک انتقال دهید و مورد استفاده قرار دهید.
در نظر داشته باشید که عمر مفید این نوع دستور العمها  فقط یک ماه میباشد و نه بیشتر. بنابراین هر چند هفته شما باید این عطر را مجدد تولید کنید.

تعداد صفحات : 46

درباره ما
خانه عطر ایران
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آیا از کیفیت محصولات عطر پارمیدا راضی هستید ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 230
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 21
  • آی پی امروز : 69
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 81
  • باردید دیروز : 8
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 89
  • بازدید ماه : 391
  • بازدید سال : 917
  • بازدید کلی : 312,721